Районната прокуратура в София обвини директора на ГДБОП Калин Стоянов за опит за склоняване на прокурор да

...
Районната прокуратура в София обвини директора на ГДБОП Калин Стоянов за опит за склоняване на прокурор да
Коментари Харесай

Прокуратурата повдигна обвинение на шефа на ГДБОП Калин Стоянов заради разследването за магистрала Хемус

Районната прокуратура в София упрекна шефа на ГДБОП Калин Стоянов за опит за склоняване на прокурор да наруши свое служебно обвързване по отношение на правораздаването. От прокуратурата напомнят, че на 11 декември беше формирано досъдебно произвеждане по случая.

В хода на следствието са били разпитани редица очевидци, конфискувани са записи от камери за видеонаблюдение и са предоставени дейности на КПКОНПИ с оглед нуждата от осъществяване на всестранно и цялостно проучване на обективната истина.

В резултат на осъществените дейности по следствието са събрани задоволително доказателства за това, че Стоянов на висок звук се опитал да склони прокурор да се съгласи с настояванията на юриста на Борислав Колев (обвинен за пари, предопределени за градежа автомагистрала " Хемус " ) да не внася митинг по избраната му мярка за неотклонение " домакински арест " и да му се позволи да пътува отвън страната.

Според прокуратурата Стоянов декларирал на наблюдаващ делото прокурор, че " поставя точка на следствието ", като отхвърля да извърши настояванията на отбраната, както и че ще ѝ бъде търсена отговорност за това от обществото.

От през днешния ден Стоянов е с обвинение и мярка за неотклонение " подписка ".

Досъдебното произвеждане е взето на специфичен контрол от Апелативна прокуратура-София и Върховна касационна прокуратура, написа dunavmost.com.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР